Rozen planten in de herfst

Rozen planten in de herfst

Rozen planten in de herfst

De herfst is traditioneel het seizoen waarin je rozen plant. Vers van het land is het aanbod bij de rozenkwekerij het grootst en planten voor de eerste vorst geeft het beste resultaat.

Kale wortel rozen 

Een roos is wat je noemt tweejarige teelt. Na het tweede jaren oogsten wij de rozen van het veld. De rozen worden op hoogte gesnoeid, gerooid, afgespoelt met water en vochtig in de koeling bewaard. Omdat de roos geen kluit heeft spreken wij van kale of blote wortel rozen. Plant onze mooie tuinrozen of de groei en bloei roos nu en geniet jaren langer van deze bloeiende toppers! 

Voordelen 

Rozen planten in de herfst heeft als voordeel dat de aarde dan nog warm is waardoor de wortels zich kunnen hechten voor de winter. Hierdoor loopt de roos in het voorjaar eerder uit en is deze beter beschermd tegen vorst. Ook is het aanbod aan bijzondere en zeldzame soorten rozen in deze periode het grootst en zijn kale wortel rozen goedkoper dan rozen in pot. 

Kale wortel rozen kopen

Kale wortel rozen koop je - afhankelijk van de temperatuur - van november tot en met maart. Wij verpakken de rozen vochtig in een afgesloten zak met daaromheen een doos. Op een koele plaats kan je de rozen enkele weken bewaren, maar ze mogen natuurlijk ook gelijk de grond in. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je een kale wortel roos plant. Bekijk hier ons assortiment.

 

Terug naar blog