Verrijk je gevel met een klimroos

Zo vind je de perfecte klimmer

Een klimroos die sierlijk tegen de voorgevel van je huis groeit met een explosie van bloemen is vaak een adembenemend beeld. En het is minder werk dan je denkt. Klimrozen zijn dankbaar en hebben weinig nodig.

Plaats de roos voor je huis op een lichte plek in biologische rozengrond en met een beetje liefde, aandacht en geduld verrijkt deze het aangezicht van je woning.

Waar let je op bij de keuze van een klimroos?

Het kiezen van de perfecte klimroos kan een uitdagende taak zijn, gezien de enorme keuze aan opties en variëteiten. Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte klimroos te kiezen:

 1. Kies de juiste grootte 

  Klimrozen variëren sterk in grootte, van enkele meters hoog tot meer dan tien meter. Kies een klimroos die past bij de grootte van de ruimte waarin je hem wilt planten.


 2. Selecteer de juiste kleur

  Klimrozen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van wit en roze tot geel, rood en paars. Kies een kleur die past bij je persoonlijke smaak en de stijl van je tuin.


 3. Doorbloeiend of een zomer bloeier

  Sommige klimrozen bloeien alleen in het voorjaar, terwijl andere de hele zomer bloeien. Kies een klimroos die bloeit in de periode waarin je het meest van je tuin geniet.


 4. Vind je geur belangrijk?

  Klimrozen variëren in geur van licht tot sterk. Kies een klimroos met een geur die je aanspreekt en die past bij de andere geuren in je tuin.


 5. Overweeg de ziekteresistentie

  Sommige klimrozen zijn resistent tegen ziekten zoals meeldauw, roest en black spot, terwijl andere gevoeliger zijn voor ziekten. Overweeg de ziekteresistentie bij het kiezen van een klimroos, vooral als je in een gebied woont waar ziekten veel voorkomen.


 6. Let op de groeiwijze: 

  Klimrozen hebben verschillende groeiwijzen, variërend van bossig tot rankend. Kies een klimroos met een groeiwijze die past bij de structuur waarop hij gaat groeien, bijvoorbeeld een pergola of een muur.

Door deze tips te volgen, kun je de perfecte klimroos kiezen voor jouw tuin en genieten van de prachtige bloemen en geuren die deze rozen bieden. Gebruik de handige filters op onze website om tot je keuze te komen.

Klimrozen combineren

Ons advies is om twee klimrozen met elkaar te combineren. Het liefst een groot- en kleinbloemige roos waarvan de kleuren dicht bij elkaar liggen. Er ontstaat dan een prachtig ton-sur-ton effect.

Wij hebben befaamde duo’s voor je samengesteld van antieke klimrozen die het samen prachtig doen.
Om je muur, pergola of schutting mooier te maken.