Klimroos: Zo verander je een schutting met klimrozen in een bloemenzee - Belle Epoque rozen

Zo verander je een schutting met klimrozen in een bloemenzee

Een klimroos is een prachtige oplossing voor een lelijke schutting of muur. De roos bedekt het uitzicht en ruikt bovendien heerlijk. In dit artikel leggen wij je stap-voor-stap uit je het aanpakt.

Welke klimroos kies je?

Een klimroos kopen die tegen een muur of schutting groeit is een prachtig rijk gezicht. Kies een kleur die je mooi vindt en die goed past bij de omgeving. Klimrozen zijn er in alle kleuren; wit, rood, oranje, paars en champagne. Naast de kleur kan je kiezen uit een klimroos met grote bloemen (grootbloemig) of kleine bloemen, de laatste noemen we ramblerrozen. Tot slot kan je kiezen voor een geurende roos of niet. In het menu op onze website kan je de mogelijkheden aanvinken.

Hoeveel klimrozen heb je nodig?

Het aantal rozen dat je nodig hebt hangt af van het geduld van dat je hebt. Wil je de oppervlakte snel bedekt hebben? Plant de klimrozen dan dichter op elkaar. Als stelregel voor een dichte bedekking adviseren wij om elke 50 centimeter een klimroos te planten.

Zo plant je een klimroos

Het planten van een roos is eenvoudig. Het belangrijkste is dat je een plek kiest waar minimaal vier uur per dag zon komt. Rozen hebben zon hebben zon en naarmate een roos meer zon krijgt groeit deze sneller. Graaf het gat niet te dicht tegen de muur of schutting. De aarde is daar vaak arm en je loopt het risico dat de roos droog komt te staan. In onze plantinstructies leggen wij het je tot in detail uit.

Een klimroos leiden

Je krijgt het mooiste beeld als je de takken van de klimroos horizontaal leidt op ongeveer 30 centimeter afstand van elkaar. Snoei de roos de eerste jaren niet, maar laat deze flink groeien. Op onze website vind je alle informatie over het snoeien van klimrozen. Wil je direct resultaat? Bekijk dan ons assortiment XL-klimrozen. Dit zijn volwassen planten 175-200 centimeter hoog. Je boekt hiermee 2 a 3 jaar tijdwinst!

BEKIJK ALLE XL-KLIMROZen
Terug naar blog