Bij Belle-Epoque hebben we al decennialang de mooiste tuinrozen!

Wij zijn specialist. Onze tuinrozen komen rechtstreek van de kwekerij. Met zorg geplant en de rozen worden in de beste beste kwaliteit geleverd. Ons assortiment rozen is zeer uitgebreid en dat komt doordat we jaren lange ervaring hebben opgedaan en de mooiste en beste klimrozen, tuinrozen, stamrozen, struik rozen, engelse rozen en allerlei bijzondere soorten kwaliteitsrozen en rassen.

Rozen zijn al eeuwen de mooiste bloemen ter wereld. Een echte klassieker voor in iedere tuin of rosarium. Van witte rozen tot roze rozen, Belle-Epoque heeft een uitgebreid assortiment. De roos doet het vaak goed met andere vaste planten in de tuin. Het planten van een border met daarin een roos of meerder achter elkaar met de juiste plantafstand. Dit zorgt voor een tuin die rijk is aan prachtige bloemen en heerlijke geuren.

Soorten tuinrozen van de rozenkweker

Een rosarium kan gevuld worden met allerlei soorten planten en rozen. Een rosarium is een tuin waarin voornamelijk rozen zijn gepland en tot bloei komen. Er kunnen verschillende soorten tuinrozen worden afgewisseld met elkaar.

  • Grootbloemige rozen
  • Heesterrozen
  • Trosrozen
  • Klimrozen of leirozen
  • Engelse rozen
  • Oude rozen

Het planten en verzorging van de tuinrozen

Rozen kunnen doen het goed in de volle grond en hebben een heerlijke geur. Elke soort heeft hun eigen specifieke verzorging. Zorg dat je de verzorgingstips goed doorneemt voordat je de roos plant. De beste plek voor een roos, is om deze te planten op een plek met veel zon, een beetje wind en een voedselrijke bodem. Wanneer de roos wordt geplant in in de volle grond, dan is het belangrijk dat de wortels van de roos goed het overtollige vocht kwijt kan. Rozen zijn winterhard maar bij vorst kan de struik toegedekt worden met stro ter bescherming van de plant. Na het snoeien van de plant kan extra bemesten van de aarde goed zijn voor de verdere groei en de weerstand van de plant.

Meestal worden deze plant in borders of perken gepland. Ook om bogen of pergola's kunnen deze planten goed bloeien . Toch doet dit artikel het ook goed in een pot.

Snoeien van tuinrozen, heesterrozen, grootbloemige rozen, trosrozen of stamrozen

In het voorjaar kan de roos worden gesnoeid en extra voeding worden gegeven. Doe je dit niet, dan krijgt de roos steeds langere takken en minder bloemen. Belangrijk bij het snoeien is dat de vorstperiode voorbij is. Verwijder dood hout. Behoud de meest stevige takken. Knip vanaf de grond ongeveer drie tot vijf ogen en blijf ongeveer 1 cm boven het oog. Een oog is het nieuwe knopje dat zichtbaar wordt op de stengel.

Snoei een tuinroos op stam tot maximaal 10 cm boven de stam. Het midden van de stamroos wordt zoveel mogelijk open gelaten. Hierdoor krijgt de roos voldoende licht en lucht en kunnen er weer nieuwe scheuten groeien.

Bij een heesterroos sla je het snoeiproces het eerste jaar over. Na deze periode kunnen ook deze in het voorjaar worden gesnoeid.