Zo maak je een romantische rozenhaag - Belle Epoque rozen

Zo maak je een romantische rozenhaag

Zo maak je een romantische rozenhaag


Die ook nog privacy en bescherming geeft


Hagen spelen een belangrijke rol in de schoonheid van een tuin. Je kan een haag gebruiken om diepte of aparte ruimtes te creëren. Zo werkte de klassieke tuinarchitectuur met het aanleggen van kamers. Maar een haag kan ook veiligheid en praktische afscherming bieden. Een rozenhaag kan op subtiele wijze helpen om de erfgrens duidelijk te maken of honden en katten te weren. Een rose hedge zoals de Engelse een rozenhaag noemen heeft daarnaast het voordeel dat deze heerlijk geurend is. In dit artikel geven leggen wij uit hoe je zelf een mooie rozenhaag maakt.

 

Welke soorten rozen zijn geschikt voor een rozenhaag?


In vroegere tijden werden hagen van stekelige, dichte gallica- en albarozen gebruikt om ongewenst bezoek te weren. In militaire kringen was de rozenhaag zelfs de voorloper van het prikkeldraad.Tegenwoordig passen we ook moderne heesterrozen toe. Onze voorkeur gaat uit naar sterke soorten die een mooie dichtheid en hoogte krijgen. Kijk vooral naar de uitstraling die je nastreeft. Zo zorgen wilde rozen voor een woest en natuurlijk beeld, terwijl je met moderne rozen een romantische rijkheid aan bloemen creëert. Zelf vinden wij een rozenhaag uit een kleur het mooist, maar dat is natuurlijk persoonlijk.


Zo plant je een rozenhaag


Als stelregel geldt hoe dichter de de rozen bij elkaar worden geplant, des te mooier de haag. Voor een mooie volle dichtheid is het advies om per meter 5 rozen te planten. Voor een extra brede haag plant je twee rijen zig zag. Denk eraan dat de rozen voldoende zon krijgen en verrijk de grond eventueel. En plant de rozen voldoende diep onder het oculatiepunt zodat er geen wilde scheuten uitgroeien waar je later niet meer bij kan. Op deze manier krijg je binnen twee a drie jaar een prachtige volle rozenhaag.

 

Tip! Met deze rozen maak je een prachtige rozenhaag.


 
 

Terug naar blog