Het Verhaal Achter de Roos 'Peace'

Het Verhaal Achter de Roos 'Peace'

Het Verhaal Achter de Roos 'Peace'

Wist je dat... de beroemde roos 'Peace', die symbool staat voor hoop en vrede, haar oorsprong vond in de tuinen van de Meilland-familie in Frankrijk, net voor de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog? Deze prachtige roos, met haar unieke combinatie van crèmekleurige bloemblaadjes omrand met zachtroze, werd ontwikkeld door Francis Meilland, de vader van Alain Meilland.

Wist je dat... de roos 'Peace' haar naam kreeg in een tijd van wereldwijde onrust? In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, op 29 april 1945, werd de roos officieel vernoemd naar vrede, op dezelfde dag dat de Verenigde Naties hun conferentie over internationale organisatie begonnen. Dit was geen toeval, maar een bewuste keuze om de hoop op een vreedzame toekomst te symboliseren.

Wist je dat... de 'Peace' roos een bijzondere reis maakte voordat ze haar naam kreeg? In de zomer van 1939, met de dreiging van oorlog op de loer, stuurde Francis Meilland stekjes van zijn nieuwe roos naar vrienden in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten. Dit was een poging om te verzekeren dat deze bijzondere roos zou overleven, ongeacht wat er in Europa zou gebeuren.

Wist je dat... het verhaal van de 'Peace' roos een onverwachte wending nam in de Verenigde Staten, dankzij Kolonel Howard E. Dorsett? Tijdens de oorlogsjaren wist deze kolonel, ondanks de vele uitdagingen, de rozenstekjes veilig te houden en te verspreiden. Zijn inspanningen zorgden ervoor dat de roos niet alleen overleefde, maar ook floreerde.

Wist je dat... de officiële doop van de roos 'Peace' plaatsvond in een ceremonie die symbool stond voor de nieuwe hoop op wereldvrede? Op deze bijzondere dag werd elke afgevaardigde van de Verenigde Naties voorzien van een enkele 'Peace' roos, als teken van de gedeelde wens voor een vreedzame toekomst voor alle volkeren van de wereld.

Wist je dat... de 'Peace' roos sindsdien is uitgegroeid tot een van de meest geliefde en bekende rozen ter wereld? Haar verhaal en schoonheid blijven mensen inspireren en herinneren aan de kracht van hoop en de mogelijkheid van vrede.

Wist je dat... door een 'Peace' roos in je tuin te planten, je deel wordt van dit prachtige verhaal? Bij Belle Epoque bieden we deze historische rozen direct van onze kwekerij aan, zodat je niet alleen een stukje geschiedenis in huis haalt, maar ook bijdraagt aan de verspreiding van vrede en schoonheid in de wereld.

Terug naar blog