De pure schoonheid van wilde rozen - Belle Epoque rozen

De pure schoonheid van wilde rozen

De pure schoonheid van wilde rozen

Oersterk en onderhoudsarm.

Rosa Dagmar Hastrup

Herkomst

Botanische of bottelrozen zijn wilde rozen en rozen met een botanisch karakter. In tegenstelling tot moderne rozen zijn het planten waarmee niet is gekruist en die ook in de vrije natuur voorkomen. Oorspronkelijk komen wilde rozen uit Noord Europa. Een bekende wilde roos is rosa pimpinellifolia, beter bekend als de duinroos.

Pure schoonheid

Afhankelijk van de omstandigheden groeien wilde rozen uit tot flinke struiken. De meeste botanische rozen krijgen liefelijke, enkelvoudige bloemetjes met vijf blaadjes. Ze bloeien meestal eenmalig maar uitbundig en lang in het voorjaar of de zomer. En ze blijven meestal mooi na een flinke bui. Er zijn mensen die wilde rozen uitsluitend houden voor de mooie bottels, voor het beeld of om lekkere jam van te maken. Rosa Dagmar Hastrup

Voordelen

Wilde rozen zijn oersterk. Ze doen het bijna op elke grondsoort en vragen weinig. Ze doen het op moeilijke, winderige plekken waar andere planten het moeilijk hebben en zijn uitermate wintervast. Een niet onbelangrijk voordeel is dat ze maar eens in de vijf tot acht jaar gesnoeid hoeven te worden. Dit kan gewoon met de bosmaaier. Maar het is vooral de natuurlijk uitstraling waar wij voor vallen.

Tip! Rozenhaag

Met een rozenhaag maak je een natuurlijke afscheiding die ongewenste bezoekers waaronder honden en katten op afstand houdt. Wilde rozen zijn uitermate geschikt voor een haag.

Wilde rozen kopen

Wilde rozen koop je bij de rozenkwekerij. Bekijk hier ons assortiment. Rote Hannover Rote Hannover €14,95 Rosa Repens Alba Repens Alba €13,95 Rosa Dagmar Hastrup Dagmar Hastrup €11,95 Damascena Trigintipetala €14,95 rosa omeiensis pteracantha Rosa omeiensis Pteracantha €14,95 Blanc Double de Coubert Vanaf €13,95
Terug naar blog