Shopping Cart
Gratis verzending vanaf € 60

Selecteer taal

Rozen met een verhaal.

Wij houden van bijzondere rozen. Zeldzame, klassieke rozen die opvallen door hun schoonheid. Aan veel van onze rozen is een bijzonder verhaal verbonden.

Rozen met een verhaal. | Nieuws

Félicité et Perpetue

Voor deze roos nemen we je mee terug naar het Parijs van 1827. De Franse kweker Henri Antoine Jacques creëerde voor de paleizen van zijn voorname clientèle een unieke klimroos die een explosie geeft van trossen creme witte pompon vormige bloemen. Hij was zo ingenomen met het resultaat dat hij de roos naar zijn beide dochters Félicité en Perpetue noemde. Tweehonderd jaar later is deze bijzondere soort geliefd over de hele wereld. Voor haar schoonheid èn kracht. Een snelgroeiende rambler die heerlijk naar muskus geurt. Verrijk uw gevel of pergola met deze prachtige klassieke klimmer.
Rozen met een verhaal. | Nieuws

Constance Spry

Toen boerenzoon David Austin uit Albrighton in 1947 op zijn eenentwintigste verjaardag van zijn zus het boek Old Garden Roses kreeg, betekende dit de wending van zijn leven èn de rozenkwekerij. Het was de tijd van de moderne rozen waar Austin niets mee had. Hij miste de geur, kleur en schoonheid van oude rozen en besloot daarom oude gallica rozen te kruisen met een moderne floribunda roos.

Zijn eerste geslaagde poging resulteerde in Rosa Constance Spry, een prachtige lichtroze roos met de geur van mirre. De presentatie van de roos luidde een nieuwe periode waarin tuinarchitecten, hoveniers en tuinliefhebbers massaal overstapten naar de grootbloemige, kleurrijke, sterk geurende en toch sterke rozensoorten van Austin. De grootste kroon op zijn werk is wellicht het gegeven dat zijn rozen synoniem zijn geworden voor een nieuwe categorie genaamd Engelse rozen. Hiermee is Constance Spry een historische roos die in geen tuin mag ontbreke. Te gebruiken als klimroos of als struikroos in een perk of pot.
Rosa Comte de Chambord

Comte de Chambord​

Sommige oude rozen verdienen alleen al op basis van hun sierlijke naam een plekje in de lijst van de oude, bijzondere rozen. Dit geldt ook zeker voor Comte de Chambord. Gekweekt door Robert Moreau in 1860 naar Mme Boll heeft deze historische Portlandroos een onovertroffen elegantie. Deze doorbloeiende struikroos is uniek door haar lilaroze gevulde en gekwartierde bloemen. Zeer geurig en met heldergroen blad groeit de roos uit tot een compacte struik van iets meer dan een meter. Uniek en wat weinig bekend is, is dat de Zweedse Rozenvereniging Comte de Chambord adviseert voor Noord Zweden vanwege haar winterhardheid. Mede hierom een historische roos die ook bij ons zeer geliefd is.
Rozen met een verhaal. | Nieuws

Ferdinand Pichard

Een prachtige historische remontant roos uit de belle epoque periode. Het was de Franse kweker Rémy Tanne die er in 1921 in slaagde om de eerste gestreepte roos te creëren van zijn tijd. De Rosa Ferdinand Pichard is een zeer bijzondere roos die opvalt door haar middelgrote, gevulde, komvormige bloemen met donker rood-roze gestreepte bloemblaadjes.

Deze unieke, klassieke roos groeit uit tot een mooie, dichte struik van meer dan een meter. Heerlijk geurend. Een prachtige, maar ook sterke roos die geliefd is over de hele wereld. Een verrijking voor elk perk of terras.
Rozen met een verhaal. | Nieuws

Rose de Rescht

Vele oude rozen hebben hun bestaan en bekendheid te danken aan een specifiek persoon uit de geschiedenis. Dit geldt ook voor Rose de Rescht, welke verbonden is met Nancy Lindsay. Zij groeide op aan het begin van de vorige eeuw onder de Britse elite. Politiek, literatuur maar ook tuinbouw was bon ton binnen deze kringen. De liefde voor rozen kreeg zij van haar moeder. Nancy Lindsay was een veelzijdige, creatieve vrouw die er een controversiële, boheemse levensstijl op nahield als plantenverzamelaar, wereldreiziger, artiest en botanicus. Het verhaal gaat dat de Rose Rescht in de jaren ‘40 op een van haar vele reizen door haar werd meegenomen naar Engeland vanuit Perzië of Frankrijk. Deze elegante portlandroos valt op door haar prachtige grote, roze, gekwartierde bloemen gevormd als grote schijven. Heerlijk geurend groeit deze roos uit tot een mooie volle struik van anderhalf meter. Ouderwets en zeldzaam. Nu exclusief te bestellen in onze webshop.
Rozen met een verhaal. | Nieuws

Pakket van vijf zeldzame, antieke Rozen

Speciaal voor rozenliefhebbers hebben wij dit pakket samengesteld van zeldzame, antieke rozen. Prachtige, elegante rozen met een verhaal. Rozen die beroemd zijn vanwege hun schoonheid en bewonderd vanwege hun sterke eigenschappen. Een bijzonder en exclusief cadeau voor jezelf of een ander. Met instructies voor gegarandeerd succes.
Ontvang gratis het Belle Epoque rozenboekje en krijg € 2,50 korting op je volgende bestelling.
Welke roos is geschikt, hoe en wanneer plant je rozen en hoe snoei je een roos? Het Rozenboekje van Belle Epoque is een handige gids boordevol met advies en inspiratie. Vraag gratis aan.
Winkelwagen
Voeg nog 60,00 toe aan je winkelwagen voor gratis verzending in NL.
Je winkelwagen is leeg.

Je hebt nog geen keuze gemaakt.